Otevřený dopis KS ČSLH Vysočina

08.03.2020 18:04

8.3. 2020 v Zastávce

Adresát: předseda Krajského výkonného výboru KS Vysočina Bedřich Ščerban

Vážený pane předsedo,nezbývá mi než reagovat na aktuální situaci, která nastala ve vyřazovací části Krajské soutěže mužů Vysočina. Jak jste byl již obeznámen, první semifinálové utkání mezi týmy HC Zastávka a HC Spartak Polička, které se mělo dle schváleného rozpisu uskutečnit 7.3.2020 na Zimním stadionu v Rosicích, nemohlo být odehráno z důvodu nepřítomnosti rozhodčích. Je zjevné, že jejich nominace ze strany předsedy komise rozhodčích Tomáše Kukeněho vůbec neproběhla.

Vzhledem k tomu, že jde v aktuální sezoně už o druhý takový případ, nemůžeme to nechat bez odezvy. Utkání s týmem Náměště nad Oslavou se nakonec odehrálo, ale až v náhradním termínu po složitých jednáních obou klubů, pro které to byla naprosto zbytečná komplikace. A nyní máme obdobnou situaci řešit znovu? Je toto snad způsob, jakým se chce krajská hokejová soutěž prezentovat před veřejností?

Jistě nemusím připomínat, že na této ligové úrovni jsou kluby vlastníky zimních stadionů jen málokdy, rezervace ledů je proto podmíněna mnohými faktory, které znesnadňují reakci na náhlé (a navíc zbytečné) změny. Hráči a činovníci mají řádná zaměstnání a klubu se věnují ve svém volném čase, což není vždy jednoduché. Snažíme se mít vše v pořádku a přesto to nestačí. V sobotu 7.3. došlo k fiasku, které poškodilo nejen náš klub, ale i naše fanoušky, kteří dorazili na zimní stadion na očekávaný zápas play off. Poškozen byl tým Spartaku Polička, který zbytečně absolvoval 90 km tam i zpět. Poškozena byla celá soutěž, která najednou působí jako liknavě vedený prales. Jaký dopad může mít taková degradace na spolupráci se sponzory, to raději nechci domýšlet.

Čeho chci tímto dopisem docílit? Hlavně toho, aby se tato situace už neopakovala a kluby se mohly věnovat své práci. Dvakrát a dost, prosím pěkně. Žádám v zájmu řádného průběhu dalších ročníků soutěže o přezkoumání, zda jsou odpovědné osoby na svazu dostatečně kompetentní pro to, aby svou činnost mohly vykonávat kvalitně a důsledně.

Navzdory svým výtkám bych Vám, pane Ščerbane, a také panu Lisovi chtěl poděkovat za vstřícné a rychlé jednání při včerejším zjištění problému (nikdo jiný se neobtěžoval ani zvednout telefon). Faktury úhrad za pronájem ledové plochy (ZS Rosice) a dopravu (Polička) budou zaslány na ČSLH KS Vysočina.

S pozdravem

Vladislav Klos, předseda HC Zastávka, z.s.